Nu kommer Amazon till Sverige

 

I flera år har det spekulerats att världens största e-handelsföretag är på väg att ta sig in på den svenska marknaden i höst lanseras Amazon i Sverige.

Amazon har varit tillgängligt för svenska konsumenter och företag genom våra olika europeiska hemsidor under flera år, men nästa steg är att introducera ett komplett detaljhandelserbjudande i Sverige och det är det vi planerar att göra nu, säger Alex Ootes, Vice President EU Expansion på Amazon, i ett pressmeddelande som citeras av ett flertal medier.

 

Hur fungerar  Amazon PPC?

Amazon har en intern plattform för annonsering som Google ads eller Bing ads. Här finns flera möjligheter för att ökad synlighet i sökresultatet eller på relaterade produktsidor. Annonserna är inriktade på valda sökord, produktkategorier eller specifika produkter. Amazon erbjuder även olika kampanjtyper samt annonsformat. Betalningsmodellen för alla kampanjtyper är Pay-Per-Click vilket betyder att man betalar för varje klick på annonsen.

 

Hur mäter och spårar man Amazon PPC?

Amazon har sitt egna system för spårning (tracking) som heter Ad Analytics. I Ad Analytics visar Amazon data på omsättning genererad genom annonsering, antal köp och kostnad för annonseringen mm

 

Hur optimerar man sin kampanj?

Det handlar att jobba löpande med sina kampanjer och se till att man syns på rätt sökord, bud samt att fortsätta bygga ut sina kampanjer med nya relevanta sökord. Viktigt att inte glömma att arbeta med negativa sökord vilket innebär att man lägger till söktermer man inte vill synas med sina annonser. Via detta kan man fördela sin budget på sökord som konverterar och får ökad försäljning för sin budget.

 

 

Vill ni veta mer? Välkommen att kontakta oss